Terug naar overzicht


Vacature hout-/houtskoolspecialist


22 maart 2021

Heb je (beginnende) kennis van hout en/of houtskool in Nederland en Vlaanderen? Wil je jouw kennis toepassen en verder uitbouwen? Maak je anderen graag enthousiast voor je vakgebied? Dan zijn wij op zoek naar jou als versterking van ons team!

Wie zijn wij:
BIAX is een onafhankelijk onderzoeksbureau waar alle botanische subspecialismen samenkomen. Wij zijn een maatschap bestaande uit archeobotanisch specialisten en archeologen met kennis over pollen, macroresten, hout, houtskool, aankoeksel en nog veel meer. In 2019 hebben we ons 25-jarig jubileum gevierd en zijn daarmee één van oudste archeologische onderzoeksbureaus van Nederland. Wij zijn een enthousiast team met gedreven mensen en hebben een platte organisatiestructuur. Wij zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van specialistisch onderzoek conform de KNA en hebben kwaliteit hoog in het vaandel.
Meer weten? Kijk op deze website of bel ons op 075 - 616 10 10.

Wie zoeken wij:
Wij zoeken bij voorkeur een afgestudeerde archeoloog, bioloog, aardwetenschapper of fysische geograaf. Je hebt kennis van en ervaring in de archeologie en affiniteit met archeobotanie van Holoceen West-Europa in het bijzonder. Als je geregistreerd bent als (Senior) KNA Specialist dan is dat een pré. Je hebt kennis van hout/houtskool of bent zeer gedreven om het te leren, kennis van dendrochronologie en andere materiaalgroepen is een pré. Je waardeert en analyseert hout en/of houtskool in ons lab en trekt het land in om in het veld hout te onderzoeken. Je rapporteert de gegevens in het Nederlands conform de KNA-voorschriften (vaak samen met je directe collega’s). Je bent nieuwsgierig, niet bang om te vragen en kunt goed communiceren met het team, opdrachtgevers en vakgenoten.

Wat bieden wij:
Wij bieden jou een scala aan interessante projecten, voornamelijk uit Nederland en Vlaanderen. Er heerst een prettige werksfeer in een team met een brede kennis. Contracttype is bespreekbaar, evenals de salariëring die afhankelijk zal zijn van opleiding, werkervaring en actorschap. Reiskosten worden vergoed. Je werktijden zijn in overleg flexibel door jou in te delen. Indien de klik wederzijds is en je werkt naar tevredenheid van BIAX en opdrachtgevers, is er een mogelijkheid om in de toekomst toe te treden tot de maatschap.

Interesse? Stuur een CV en motivatie naar Caroline Vermeeren (vermeeren [at] biax.nl)